tisdag, augusti 10, 2010

Slagkraftig strategi från djurrättsaktivister

Djurrättsalliansens strategi att dokumentera och offentliggöra djurplågeriet inom delar av den svenska djurindustrin är slagkraftig. Grunden är enkel: de flesta människor anser att den vidriga behandlingen av minkar, grisar, osv är ovärdig vårt samhälle, men vi har en förmåga att glömma bort det systematiska i dessa övergrepp om vi inte påminns. Och påminda blev vi i gårdagens inslag i SvTs nyheter.

Låt oss nu hoppas att Djurrättsalliansen följer upp genom att våga stå upp framför kamerorna och genom att vittna i rättegångar. Det finns inget att frukta. Brottslingarna är de bönder som inte klarar att leva upp till ens minimala krav på djurhanteringen, än mindre den förment progressiva lagstiftningen på området. Inte ens de mest hårdnackat pälsvänliga ledarsidorna kan rimligen anse att ett skutt över ett staket med kamera i hand är ett större brott än att plåga djur.

Och framför allt, låt oss nu hoppas att regeringen, den nuvarande eller den kommande, inser det skamliga i att låta några få arbetstillfällen väga tyngre än djurens basala rättigheter. Stoppa pälsuppfödningen genast!

Läs gärna Camilla Björkbom på Newsmill!

Inga kommentarer: