måndag, september 21, 2009

Klimatskepsis och dansk populism

Enligt en artikel i DN vill Pia Kjærsgaards Dansk Folkeparti hålla ett alternativt klimatmöte i Köpenhamn. Läs: ett möte för dem som ännu inte förstått klimathotet. Eller som gruppordföranden i partiet säger till DN:

– Vår roll i klimatfrågan är densamma som i utlänningsfrågan. Vi ställer de frågor som många vanliga människor går och funderar på, säger Kristian Thulesen Dahl, gruppordförande för Dansk folkeparti.
Samma roll som i utlänningsfrågan? Ok, hur ska vi översätta populistisk rasism till klimatfrågan? Att utifrån fördomar, brist på förståelse och hänsynslös röstvärvning ignorera intellektuell värdighet och solidaritet med nödlidande. Jag förstår.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ganska tydligt att ni har ingen aning om vad ni talar om. IPCC är fylld med byråkrater och aktivister, INTE FORSKARE. De flesta forskare som var med har hoppat av. CO2-skatt precis som mångkultur är sätt att kontrollera befolkningars beteenden och åsikter. Alltså betydligt värre än FRA-lagen.

John Liungman sa...

Underligt. Jag har inte sagt ett ord om vare sig IPCC eller CO2-skatt i detta inlägg. Men låt gå...

IPCC består av tusentals forskare över hela världen som frivilligt genomför granskning av forskningsrön inom klimatområdet. Och en väldigt slimmad byråkrati, med bland annat tre Working Groups och Technical Support Units.

Din koppling att CO2-skatt är lika illa som mångkultur (förutom att det är en helt bisarr och substanslös jämförelse) säger mer om dig än om ämnet ifråga.

Anonym sa...

Ljungman: du är ju mer än lovligt naiv... /Hans

John Liungman sa...

Hans,
Du brukar säga det. Anonymt och utan argumentation. Att ta till det retoriska greppet "du är dum" tyder ofta på att tanken tryter.